Tripel bier
Product-kenmerken
Brouwerij | Anheuser-Busch Inbev |
Land | België |
Gebrouwen sinds | - |
Soort | Tripel bier |
Alcohol percentage | 8,5% |
Gisting | Bovengisting |
Kleur | Blond |
Drink temperatuur | 12 - 15 graden |
Stamwortgehalte | 18.00 |
Smaak & beschrijving
Leffe Tripel heeft een zeer complexe smaak. Het kan omschreven worden als subtiel, licht en fris, maar ook vol in de mond met een fascinerende afdronk. Ook deze wordt gebrouwen van water, mout, mais, hop en gerstemout, maar ook met tarwe.
Leffe Tripel heeft een licht zoete en bittere smaak met een noot van citroen in de afdronk. Leffe Tripel is een traditionele abdijbier.
In 1152 werd de Abdij van Leffe gesticht, gelegen in de maasvallei nabij Dinant in België. Sinds de oprichting wordt het klooster bewoond door paters Norbertijnen.
Leffe Tripel is lekker bij gegrilde kip, wild, abdijkazen of vis.